De Minimalist


Het inrichten van een nieuw huis kan in het begin ontmoedigend zijn. Een huis kan de persoonlijkheid en stijl van zijn huurders weerspiegelen zodra je door de deur loopt. Bij het inrichten van een luxe huis kiezen veel mensen voor een minimalistisch decor voor verfijning en balans.
Wat is minimalistisch decoreren?
Minimalistische inrichting is een stijl die zowel ruimte als detail benadrukt. In plaats van grote banken en miniatuursculpturen of beeldjes voor de planken te kopen, is minimalistisch decoreren meer een subtiele sfeer.
Minimalistische stijl is ontdaan van drukke gekleurde patronen en rommel. Het staat voor eenvoud en functionaliteit. Omdat het een basic, ruimtelijk en schoon gevoel benadrukt, moet wat in de woning wordt geplaatst een duidelijke functie hebben om de ruimte te verbeteren.
In de kern richt een minimalistisch decor zich op ruimte en lijnen. Reflectiespiegels worden vaak gebruikt voor optische illusies. Met de juiste spiegelopstelling kan een ruimte groter lijken of zelfs gebogen onder bepaalde hoeken. Spelen met de lengte van een kamer kan een open ruimte met meer licht creëren.


Hoe ziet een minimalistisch ontworpen ruimte eruit?


Minimalisme hoeft niet één specifieke look te zijn. Door een schaarse sfeer te creëren, kan het brandpunt van een minimalistisch ontwerp gedurfd of subtiel zijn. Afhankelijk van de persoon kan dit de vorm aannemen van een canvaskunst met een dik patroon of gewoon een paar hangende papieren lantaarns. De stijl kan op meerdere manieren worden gebruikt. Verschillende soorten minimalistische accessoires zijn onder meer:

  • canvas art
  • strakke tafels
  • sierkussens
  • spiegels
  • planten
  • decoratieve kommen

 


Laat een reactie achter

×